Biomixtur Flåtspray

DKK 89,00
På lager
Når vejret bliver mildere, forår og sommer melder sig, er det fantastisk at komme ud og boltre sig i naturen! Knapt så fantastisk er det, hvis man får en souvenir med hjem i form af en flåt og de farlige sygdomme, den kan overføre.
Heldigvis kan man beskytte sig på flere måder mod flåtbid; bl.a. med Biomixturs økologiske flåtspray.

Om flåter
Det lille kryb er oftest relativt uskadeligt, men hvis man er uheldig, kan man erhverve sig en af de farlige sygdomme, som flåten kan være bærer af.
Borreliose (borreliainfektion) er en infektionssygdom, der skyldes overførsel af en bakterie fra skovflåten. Borrelia kan udmønte sig i ledbetændelse, hjertepåvirkning, hudgener og i sygdomme i nervesystemet, såkaldt neuroborreliose. Neuroborreliose kan forårsage bl.a. nervelammelser og hjernehindebetændelse.
Tick borne encephalitis (TBE) er en anden flåtbåren sygdom forårsaget af en virusoverførsel, der kan bevirke  lammelser og hjernebetændelse. TBE er særligt forekommende på Bornholm og i Nordsjælland.

Forebyggelse
Flåten er på grund af risikoen for overførsel af nervesygdomme og andre infektions-, parasit- og virussygdomme Danmarks farligste dyr, men du kan sagtens færdes i naturen til trods. Du kan beskytte dig både ved at trække strømperne op over bukserne, når du færdes i højt græs og i skovbunden, minimere risikoen for at flåter bider sig fast ved at spraye dig eller dit tøj med Biomixturs flåtspray med æteriske olier, der overdøver duften fra visse af vores hormoner, som flåterne tiltrækkes af .

Efter en tur i naturen
Du bør altid kontrollere, om du er blevet bidt, hvis du har været ude i naturen, så snart temperaturen overstiger 4 grader. Tjek særligt de varme steder på kroppen. Det er også en god idé at skaffe sig et flåtkort fra apoteket, skulle uheldet være ude.
Læs evt. mere om brugeroplevelser her.

Indhold: 50 eller 100 mL
Indeholder: grandervand, økologisk alkohol, økologiske tinkturer og økologiske æteriske olier; bl.a. citral, d-limonene, citronellol, geraniol og linalool.
Nyhedsbrev
Tag nyhedsmailen fra Fjeld & Fritid med på farten. Tilmeld dig i dag og få et forspring på vores nyheder og særtilbud.
Relaterede varer
Luk