Læs vores guide til mad og drikke på tur herNår du skal vælge, hvilken type kogegrej du skal tage med på tur, er de fleste tilbøjelige til at fokusere meget på vægt. Det er også rigtig fornuftigt, hvis man stort set kun skal varme vand til at blande i frysetørret mad.
Hvis der er krav om lidt større kulinariske kreationer, så er det dog ofte en god ide, at kigge på stabiliteten af udstyret. Og her har højden på grydens placering en del at sige. Det vil for eksempel være en mere ustabil opsætning, hvis du vælger en gasbrænder med gasdåsen monteret direkte under brænderen, i forhold til en gasbrænder, hvor brændstoffet er forbundet med brænderen med en forsyningsslange.
Det er også relevant at tænke på, hvor koldt det er på turen. Gas fungerer ikke så let, hvis det bliver mere end et par grader under frysepunktet. Så kan det være lettere at vælge en multifuel-brænder, som kan brænde renset benzin og andet tilsvarende. En multifuel-brænder har også den fordel, at du kan skaffe brændstof til den i hele verden. Den kan nemlig også brænde dieselolie - omend det kræver både tålmodighed før og omhyggelig rengøring efter brug.