Guides

Hos Fjeld og Fritid har vi masser viden, råd, tips og tricks, som vi gerne vil dele ud af. Her finder du tips til, hvordan du skal pleje dit multitool, hvorfor du skal bruge vandrestave og en pakkeliste til Caminoen, der er lige til at printe ud.

Gode råd

<a href=https://www.fjeldogfritid.dk/kom-sikkert-i-gang-i-klatrehallen.aspx><font color="black">Kom sikkert i gang i klatrehallen</font></a>

Kom sikkert i gang i klatrehallen

Hos Fjeld og Fritid har vi både meget grej og masser af erfaring, så vi kan helt sikkert hjælpe dig med at finde de rigtige sko, karabiner og en rigtig god sele. Men vores erfaring og lækkert grej er ikke nok til, at du kan færdes sikkert på lodrette klippevægge - der har du brug for en klatreinstruktør!
<a href=https://www.fjeldogfritid.dk/lag-paa-lag.aspx><font color="black">Beklædning: Lag på lag</font></a>

Beklædning: Lag på lag

Den bedste måde at klæde sig på er efter lag på lag-princippet. Essensen ved denne løsning er, at to tynde trøjer som udgangspunkt varmer mere end én stor trøje samt det, at man let kan regulere sin temperatur ved at tage tøj af og på afhængig af aktivitetsniveau.
<a href=/derfor-skal-du-bruge-vandrestave.aspx><font color="black">Derfor skal du bruge vandrestave</font></a>

Derfor skal du bruge vandrestave

Der går hurtigt lidt religion i debatten for og imod brug af trekkingstave til vandring.  Nogle bruger stave med stor glæde og succes, mens andre ikke kunne drømme om at blive spottet med sådan et sæt pinde i hånden. Modviljen bunder dog ofte i manglende forståelse for fordelene og eventuelt manglende træning i brugen – forkert brugte stave kan nemt føles som en hæmsko, mens rigtigt brugte stave giver flere fordele til både vandring og løb i svært terræn.
<a href=/plejevejledninger.aspx><font color="black">Plejeguides</a>

Plejeguides

Når man anskaffer sig nyt, lækkert grej, vil man naturligvis gerne have glæden til at holde længst muligt. Dét kræver, at man anvender og plejer sit grej med omtanke. Her finder du plejeguides til en masse forskelligt grej. Er du i tvivl, er du også til enhver tid velkommen til at spørge os til råds i butikken.

Pakkelister

<a href=/pakkeliste-til-fjeldtur-paa-7-10-dage.aspx><font color="black">Pakkeliste til fjeldtur på 7-10 dage</font></a>

Pakkeliste til fjeldtur på 7-10 dage

Med denne oversigt er du rigtigt godt på vej til en succesfuld vandretur i norden i sommerhalvåret.
Pakning til en fjeldtur kan variere meget alt efter sæson, terræn, breddegrad samt dine planer om overnatning, forplejning med videre. Det er derfor vigtigt, at du tager højde for netop dét og den aktuelle vejrudsigt, når du pakker.
<a href=https://www.fjeldogfritid.dk/guide-til-camino.aspx><font color="black">Pakkeliste til Camino</font></a>

Pakkeliste til Camino

Vi har samlet nogle af de helt centrale ting, du bør have med på Caminoen, og forklaret lidt om, hvorfor du har brug for det. Pakningen afhænger selvfølgelig af årstiden. Vi har taget udgangspunkt i forår/sommer og det tidlige efterår, men tjek altid vejrudsigten for din egen afgang, og tilpas din oppakning derefter.
Har du brug for den korte udgave, kan du også downloade vores forslag til en pakkeliste.

 <a href=https://www.fjeldogfritid.dk/pakkeliste-til-kilimanjaro.aspx><font color="black">Pakkeliste til Kilimanjaro</font></a>

Pakkeliste til Kilimanjaro

Hvad skal du have med på Kilimanjaro?
Få styr på det essentielle til bestigningen af Afrikas højeste bjerg.
Vi har samlet det vigtigste, du skal have med på bjergbestigningen. Listen er ikke komplet, men skal ses som en vejledning. Pakkelisten kan selvfølgelig også bruges til andre ture i lignende klima. Her finder du både en guide til pakning og en printbar pakkeliste.
<a href=https://www.fjeldogfritid.dk/pakkeguide-til-trekking-i-himalaya.aspx><font color="black">Pakkeliste til vandring i Himalaya</font></a>

Pakkeliste til vandring i Himalaya

Himalaya er et vidtstrakt bjergterræn med alverdens muligheder for eventyr af forskellig varighed og sværhedsgrad. Hvis du skal afsted på det, man vil kalde et "Himalaya-trek", eller på godt dansk; en vandretur i Himalaya, kan du med rette tage udgangspunkt i denne vejledning og pakkeliste.
<a href=https://www.fjeldogfritid.dk/pakkeguide-til-vintervandring.aspx><font color="black">Pakkeliste til vintervandring</a>

Pakkeliste til vintervandring

Om vinteren, når kulden sætter ind; skovene er gået i hi, og det samme er langt de fleste danskere, har du en oplagt mulighed for at opleve den danske natur fra en ny side, og du får tilmed det hele næsten for dig selv. Du skal ikke langt fra byen for at få en god dosis vildnis, fx i en shelter. En god vintertur stiller krav både til planlægning, påklædning og grejbanken, hvis du vil sikre dig en god tur og undgå at rende rundt og fryse med våde tæer.