Liggeunderlag

Liggeunderlag

Et liggeunderlag skal kunne opfylde et par basale behov på tur. Den vigtigste ting er at kulden fra jorden skal isoleres, så man ikke kommer til at fryse i løbet af natten. Man kunne synes, at en god varm sovepose kan klare det problem, men der hvor man ligger er isoleringen i soveposen presset sammen, og virker derfor ikke.

Et almindeligt skumunderlag kan fint klare opgaven om at isolere kulden i jorden, men det er ikke særlig behageligt at ligge på. Og her kommer så et andet behov ind. Underlaget skal være blødt at ligge på. Dette betyder så at underlaget kommer til at veje mere, men den ekstra vægt kan være rigtig godt givet ud, fordi man sover mange gange bedre og bliver mere udhvilet.

Med ny teknologi, er det dog blevet muligt at få bløde og velisolerende underlag til at veje så lidt, at det ikke længere er nødvendigt, at foretrække et almindeligt skumunderlag på grund af vægten. Det er dog stadig langt billigere med den gammeldags løsning.

Selv til ture, hvor man skal sove i ekstreme kuldegrader, er det muligt at holde sig langt under 1 kg, hvis man vælger et moderne underlag, som er udviklet med det rette behov for øje.
Nyhedsbrev
Tag nyhedsmailen fra Fjeld & Fritid med på farten. Tilmeld dig i dag og få et forspring på vores nyheder og særtilbud.